Κοσμος

Bρετανικές εκλογές: Επικράτηση των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία με βάση τα exit polls

Ψυχρολουσία για τη Μέι αν επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358112-741868.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκλεισαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία στις 22.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls προβλέπεται επικράτηση των Συντηρητικών με 314 έδρες - αριθμός που μεταφράζεται σε απώλεια της αυτοδυναμίας τους στο κοινοβούλιο, καθώς χρειάζονται συνολικά 326 έδρες.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ακολουθούν με 266 έδρες, καταγράφοντας άνοδο. Άνοδο φέρεται να σημειώνει και το Εθνικό Σκωτικό Κόμμα της Νικόλα Στέρτζον με 34 έδρες. Τέλος, το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) φέρεται να βρίσκεται εκτός βρετανικού κοινοβουλίου. 

Εάν το αποτέλεσμα που προβλέπουν τα exit polls επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Τερέζα Μέι. Για «ολοκληρωτικά καταστροφικό» αποτέλεσμα για το κόμμα και την Βρετανίδα πρωθυπουργό έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. 

 

00:00 exit polls

•    Συντηρητικοί: 314

•    Εργατικοί: 266

•    Σκωτσέζικο κόμμα: 34

•    Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί: 14

 

Η νύχτα  θα είναι μεγάλη

Αναμένονται τα αποτελέσματα απ’ το Σάντερλαντ και το Χάουτον, ενώ στις 03:00 π.μ. αναμένεται το αποτέλεσμα απ’ την πρώτη περιφέρεια-κλειδί, το Νούνιτον, που ίσως δείξει προς του που κλείνει η πλάστιγγα. 

•    Γύρω στις 04:30 πμ ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα διαπιστώσει αν παραμένει αφοσιωμένη σ’ αυτόν η περιφέρειά του το Ίσλινγκτον Νορθ, αλλά και αν θα κρατήσουν οι Εργατικοί την κρίσιμη έδρα του Ίνις Μον στην Ουαλία.

•    Στις 05:00 θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν πολλά αποτελέσματα.

•    Ενώ στις 06:30 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δύο κρίσιμες για τους Εργατικούς περιφέρειες, εκείνες του του Σαουθάμπτον Τεστ, και του Λοντις Νορθ Γουέστ.

   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ