Κοσμος

Πώς είναι σήμερα ο Ομράν, το παιδί με το κενό βλέμμα που αντίκρισε το θάνατο στην Συρία (video, εικόνες)

Από σύμβολο της φρίκης του πολέμου, προπαγανδιστικό εργαλείο στα χέρια του Άσαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Syria: Father of Syrian boy Omran comments on iconic image of son

Είναι ένα από το χιλιάδες παιδιά του πολέμου της Συρίας. Το κενό του βλέμμα μέσα στο ασθενοφόρο μετά τη βόμβα που έσκασε στο σπίτι του έγινε σύμβολο του εμφυλίου κατά τη διάρκεια της πολιορκίας στο Χαλέπι. Όλος ο κόσμος θυμάται τον μικρό Ομράν Ντακνίς μέσα στα αίματα και στη σκόνη. Ένα χρόνο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δημοσιεύουν νέες φωτογραφίες και βίντεο του μικρού Ομράν να δείχνει υγιής, χαρούμενος δίπλα στην οικογένειά του. Ο πατέρας του δηλώνει ότι η ομαλότητα και η κανονικότητα επανήλθαν στο Χαλέπι. Δηλώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη και από πριν, ενώ δίπλα του παιδιά παίζουν με μια μπάλα και τη σημαία του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια δόση προπαγάνδας είναι έκδηλη στο βίντεο.

Πρόκειται για τις πρώτες συνεντεύξεις και εμφανίσεις του Ομράν από τον Αύγουστο του 2016 που διασώστες της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» ανέσυραν το παιδί μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού του. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αλί, διασώθηκε μαζί του, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν τον γιο του ως «προπαγανδιστικό εργαλείο». Δηλώνει ότι η οικογένεια στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει το καθεστώς Άσαντ. Πρόσθεσε ότι την ημέρα της επίθεσης δεν άκουσε να πετάει κάποιο μαχητικό αεροσκάφος πάνω από το σπίτι του. Υπαινίχθηκε ότι και η βόμβα ήταν έργο της συριακής αντιπολίτευσης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.