Κοσμος

Καλιφόρνια και Κίνα «αγνοούν» Τραμπ και συνεργάζονται για κλιματική αλλαγή και καθαρή τεχνολογία

«Παραφροσύνη» η απόφαση Τραμπ λέει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357575-740852.jpg
Getty/ Ideal Images

Η κυβέρνηση της Καλιφόρνιας είπε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Επιστημών της Κίνας για να δημιουργήσει τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και να εξερευνήσει άλλες ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις που επηρεάζουν θετικά το κλίμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ιδρύσουν τη Συνεργασία Καλιφόρνιας-Κίνας για Καθαρή Τεχνολογία ώστε να προωθήσουν την καινοτομία και την εμπορευσιμότητα σε κλάδους όπως η δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα, καθώς και σε προηγμένη τεχνολογία πληροφορικής που θα μπορέσει να βοηθήσει στη μείωση της έκλυσης αερίων ρύπων που συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν δήλωσε ότι η απειλή της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από το φασισμό στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μιλώντας στην διάρκεια ενός φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στο Πεκίνο, ο Μπράουν πρόσθεσε πως η Κίνα κατόρθωσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των παγκοσμίων σταθερών για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015 για την κλιματική αλλαγή, πράξη που ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα αυτή την εβδομάδα, χαρακτήρισε ως «παραφροσύνη».

Οι κοινές δεσμεύσεις της Κίνας και των ΗΠΑ πριν τη συνάντηση στο Παρίσι βοήθησαν να δημιουργεί μια πολιτική ορμή που οδήγησε στην υπογραφή στο Παρίσι από 195 κράτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ