Κοσμος

Βρετανία: Πολίτες ζητούν στα social media την αναβολή των εκλογών

«Είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357451-740623.jpg
EPA/WILL OLIVER

Λίγες ώρες μετά τη νέα διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ένα «κύμα πίεσης» από τους πολίτες προς τους πολιτικούς «φουσκώνει» μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ληφθεί απόφαση για αναβολή των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Σημειώνεται πως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, η προεκλογική εκστρατεία ανεστάλη για αρκετές ημέρες.

Τώρα η έκκληση να ανασταλεί η πολιτική δραστηριότητα ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που αναρτήθηκε από τον ίδιο στον ιστότοπο Change.orgwebsite.

Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση», ο Όξκλεϊ σημειώνει: «Εγώ και είμαι βέβαιος μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Για αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ