Κοσμος

Οι πρώτες αντιδράσεις των ηγετών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Τα μηνύματα που έστειλαν για τα νέα πολύνεκρα χτυπήματα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357449-740620.jpg
EPA/WILL OLIVER

Με μηνύματά και δηλώσεις του, ο διεθνής πολιτικός κόσμος καταδικάζει το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας που μέχρι στιγμής προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων τριάντα.

Τερέζα Μέι: Φρικτό συμβάν

«Το φρικτό συμβάν στο Λονδίνο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση» σημείωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Σαντίκ Καν: Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις

«Πρόκειται για μια επίθεση εσκεμμένη και θρασύδειλη ενάντια στους αθώους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης μας που διασκέδαζαν το Σάββατο βράδυ. Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Τζέρεμι Κόρμπιν: Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας» δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Νίκολα Στάρτζον: Σοκαριστικά νέα από το Λονδίνο

Με λίγες λέξεις ο πρωθυπουργός της Σκωτίας αντέδρασε στη θλιβερή είδηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.  «Σοκαριστικά νέα από το Λονδίνο» ήταν το μήνυμά του..

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαστε μαζί σας

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών» και έστειλε το μήνυμα πως «όλοι οι Αμερικάνοι είναι αλληλέγγυοι με τον βρετανικό λαό».

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους

«Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άνγκελα Μέρκελ: Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της.

«Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας».

Εμανουέλ Μακρόν: H Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Τζάστιν Τριντό: Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ