Κοσμος

Το Πίτσμπουργκ αποστομώνει τον Τραμπ: «Εμείς ψηφίσαμε Χίλαρι» και Παρίσι (video)

Ένας ακόμη Αμερικανός «αντάρτης» δήμαρχος αποφασισμένος να εφαρμόσει τη συμφωνία και να αγνοήσει τον πρόεδρό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357400-740438.jpg

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επικαλέστηκε τους πολίτες του βιομηχανικού Πίτσμπουργκ για να υπερασπιστεί την απόφαση του να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Εγώ εκλέχτηκα για να εκπροσωπώ τους πολίτες του Πίτσμπουργκ και όχι του Παρισιού», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κάνει συχνά δηλώσεις του αέρα χωρίς να έχει πρώτα ελέγξει στοιχεία και αριθμούς.

Άμεση, λοιπόν, και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Δημοκρατικού δημάρχου του Πίτσμπουργκ, Μπιλ Πεντούτο στην εκπομπή του Βολφ Μπλίτζερ: «Η πόλη του Πίτσμπουργκ ψήφισε Χίλαρι Κλίντον δίνοντας της το 80% των ψήφων. Ο Πρόεδρος μάλλον αναφερόταν στη δυτική Πενσυλβανία, η οποία απέχει αρκετά από το Πίτσμπουργκ».  

Ο «αντάρτης» δήμαρχος , Μπιλ Πεντούτο, διαβεβαίωσε ότι η δική του τοπική αυτοδιοίκηση θα τηρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της Συμφωνίας του Παρισιού. Υπογράμμισε στο CNN πως είναι θέμα των πόλεων και όχι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακολουθήσει και να ελέγξει αν τηρούνται οι τις οδηγίες για τις εκπομπές άνθρακα. «Σε πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική θα δείτε δημάρχους να ορθώνουν το ανάστημά τους και να λένε ότι το κλίμα είναι δική τους υπόθεση», πρόσθεσε στο αμερικανικό δίκτυο ο δήμαρχος του Πίτσμπουργκ, Μπιλ Πεντούτο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ