- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Γιούνκερ: «Τέλος» η Ευρώπη για την Τουρκία με επαναφορά της θανατικής ποινής
«Αν γίνει ποτέ κράτος-μέλος, δεν το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά η επαναφορά της θανατικής ποινής στην χώρα θα θέσει το ξεκάθαρο τέλος στην διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Δεν είμαι της άποψης ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει τώρα να σταματήσουν», δήλωσε ο Γιούνκερ σε μια ομιλία του στο Βερολίνο σε ένα φοιτητικό συνέδριο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος Γερμανών εργοδοτών BDA.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν να πείσουν την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να προσανατολιστεί προς την Ευρώπη, αντί να απομακρύνεται από την Γηραιά ήπειρο και τις αξίες της, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Αν η Τουρκία γίνει ποτέ ένα κράτος-μέλος, δεν το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, κατέστησε σαφές στην πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα αποτελέσει την κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στο μπλοκ.
«Του είπα: ‘Αν επαναφέρετε την θανατική ποινή, τότε αυτό θα είναι το τέλος’» σημείωσε ο Γιούνκερ.
Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Άγκυρας να προχωρήσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών εάν η τουρκική εθνοσυνέλευση υπέβαλε την πρόταση ή εάν ο λαός το ενέκρινε σε δημοψήφισμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.