- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΕ και η Κίνα θα στηρίξουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ότι και αν κάνει ο Τραμπ
Μετά τα δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα θα στηρίξουν την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Θα εκδώσουμε μια κοινή δήλωση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, που καταγράφουν από τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα επιβεβαιώσουν ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία» επισήμανε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
H EE και η Κίνα θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ενώπιον της αβεβαιότητας που προκαλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως στο θέμα του κλίματος.
Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους προτίθεται να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού, ο ίδιος ωστόσο σε ένα tweet που έστειλε σήμερα περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι θα κοινοποιήσει την απόφασή του «εντός των επόμενων ημερών».
Η απόσυρση των ΗΠΑ θα συνιστούσε ένα πραγματικό πλήγμα για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, μόλις ενάμισι χρόνο μετά την ευφορία που προκάλεσε η υιοθέτηση τον Δεκέμβριο του 2015 της συμφωνίας του Παρισιού.
Ερωτηθείς σχετικά σήμερα για αυτό το θέμα, σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, δήλωσε ότι γνωρίζει τις φήμες που κυκλοφορούν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα αμερικανική διοίκηση.
«… Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τους εταίρους μας στον κόσμο, στην Αφρική, την Κίνα, προκειμένου η Ευρώπη να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια» τόνισε ο Σέφκοβιτς.
Και η «Ευρώπη είναι έτοιμη να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Σίγουρα θα τα κάνουμε» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας ότι «δεν θα έλθει το τέλος της ανθρωπότητας» εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.