Κοσμος

Ισχυρή έκρηξη κοντά στη γερμανική πρεσβεία της Καμπούλ (video, εικόνες)

Τουλάχιστον 80 νεκροί και 350 τραυματίες - Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Afghanistan: Death toll climbs as emergency services rush to scene of Kabul car bomb

Τουλάχιστον 80 νεκροί και 350 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού που σημειώθηκε το πρωί στη διπλωματική ζώνη της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, συμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 08:25 τοπική ώρα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής.

Σημειώνεται πως η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημίες από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και προκάλεσε ζημίες σε κτίρια σε μεγάλη ακτίνα.

Παρότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη, η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μετά την αναγγελία της έναρξης της εαρινής επίθεσης των ταλιμπάν.

Πηγή ασφαλείας της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή των πρεσβειών στην αφγανική πρωτεύουσα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ