Κοσμος

Μαμά για πτυχίο! Συνόδευε κάθε μέρα τον τετραπληγικό γιο της στο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησαν μαζί (εικόνες)

Η Τζούντι Ο' Κόνορ δεν είχε ιδέα για την τιμή που της επιφύλασσε το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Καλιφόρνιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356266-738328.jpg

Το πανεπιστήμιο Τσάπμαν απένειμε τιμητικά πτυχία στη μαμά Τζούντι και στο γιο Μάρτι Ο΄Κόνορ. Ο 29χρονος Μάρτι είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο από το 2012 εξαιτίας ενός σοβαρού τροχαίου που τον άφησε τετραπληγικό. Η Τζούντι, είναι συνταξιούχος δασκάλα, και κάθε μέρα συνόδευε το γιο της στο πανεπιστήμιο Τσάπμαν. Παρακολουθούσε μαζί του όλα τα μαθήματα και τις διαλέξεις για τον μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ήταν όνειρο ζωής για τον Μάρτι να πάρει ένα πτυχίο MBA, αλλά λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να γράψει και αισθανόταν αποκλεισμένος από το δικαίωμα στη μάθηση.

«Μετά το ατύχημα έχασε το προσανατολισμό στη ζωή. Δεν είχα στόχο. Το μόνο που έκανα είναι να αφοσιώνομαι στη φυσιοθεραπεία πέντε ημέρες την εβδομάδα. Το σώμα μου βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα, αλλά πνευματικά αισθανόμουν χαμένος. Χρειαζόμουν μια πρόκληση, κάτι που να με ξαναβάλει στην αγορά εργασίας», λέει ο 29χρονος.

Μαμά για πτυχίο!

Τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολουθούσε τα μαθήματα με τη βοήθεια ενός iPad, ενός λάπτοπ αλλά για τις σημειώσεις είχε πάντα μαζί του τη μαμά Τζούντι.

Την ημέρα της αποφοίτησης ο Μάρτι ανεβαίνει με τη βοήθεια της μητέρας του πάνω στην σκηνή για να παραλάβει το πτυχίο και τότε η Τζούντι ακούει το όνομά της ανάμεσα στους πτυχιούχους του πανεπιστημίου Τσάπμαν. «Αυτό είναι ένα τιμητικό πτυχίο για ένα πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο. Η Τζούντιθ Ο’ Κόνορ παρακολούθησε όλα τα μαθήματα μαζί με τον Μάρτι. Κρατούσε σημειώσεις και βοήθησε τον Μάρτι στην ακαδημαϊκή του καριέρα. Αυτό το πτυχίο το αξίζει», δήλωσε μέλος του διδακτικού προσωπικού.

Μαμά για πτυχίο!

Αργότερα η μαμά Τζούντι έμαθε ότι η πρωτοβουλία ανήκε στο παιδί της. «Είμαι τόσο χαρούμενος για τη μητέρα μου. Το αξίζει». «Ως μητέρα το μόνο που θέλεις είναι να βοηθάς τα παιδιά σου να κάνουν πράγματα στη ζωή τους. Πάντα πίστευα στις δυνατότητες του Μάρτι. Το ήξερα ότι θα τα καταφέρει», λέει η Τζούντι η πτυχιούχος μαμά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ