Κοσμος

Ο mr Facebook πήρε επιτέλους το πτυχίο του από το Χάρβαρντ (video, εικόνες)

Ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στο διάσημο πανεπιστήμιο και έδωσε μία συγκινητική ομιλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mark Zuckerberg gets his Harvard degree after dropping out 12 years ago

13 χρόνια αφότου παράτησε τα έδρανα του Χάρβαρντ, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ επέστρεψε χθες στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο προκειμένου να πάρει το πτυχίο του. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος έλαβε τιμητικό πτυχίο από το πανεπιστήμιο.

Όπως ήταν φυσικό, η επίσκεψή του στο Χάρβαρντ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία στο Facebook, κυρίως όταν ο Ζάκερμπεργκ μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πανεπιστημιακή εστία ή όταν πόζαρε μαζί με τους γονείς του, 'Εντουαρντ και Κάρεν, φορώντας την τήβεννο. Μάλιστα, ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του: «Μαμά, πάντα σου έλεγα ότι θα επιστρέψω και θα πάρω το πτυχίο μου».

Στην ομιλία του, ο Ζάκερμπεργκ, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους φοιτητές να αδράξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.

EPA/LISA HORNAK

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον δρόμο σας δεν αρκεί. Είναι η σειρά της γενιάς σας να οικοδομήσετε σπουδαία πράγματα. Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς πρόοδο αλλά να δημιουργείς έναν κόσμο που όλοι θα έχουν την αίσθηση του σκοπού».

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις οποίες η νέα γενιά θα προσκρούσει, είναι το «επίπεδο ανισότητας του πλούτου». «Υπάρχει κάτι λάθος στο σύστημά μας, όταν εγώ μπορώ να φύγω από εδώ και να κερδίσω δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια, ενώ εκατομμύρια φοιτητές δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό.

Ο Ζάκερμπεργκ συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να εξετάσουμε ιδέες, όπως το παγκόσμιο βασικό εισόδημα για να διασφαλίσουμε ότι όλος ο κόσμος έχει μια βάση για να δοκιμάσει νέες ιδέες».

Μάλιστα, ο ιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε πως «είναι καιρός να ορίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Θα πρέπει να έχουμε μια εταιρεία μέτρησης της προόδου όχι μόνο βάσει των οικονομικών δεικτών...»

Υπενθυμίζεται πως ο φοιτητής Ζάκερμπεργκ είχε εγκαταλείψει το 2004 το πανεπιστήμιό του, έπειτα από δύο χρόνια σπουδών στις επιστήμες της πληροφορικής και την ψυχολογία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ