Κοσμος

Μόσχα: 4 μέλη του ΙΚ σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μέσα συγκοινωνίας

Συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355972-737749.jpg
EPA

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε στην Μόσχα τέσσερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μέσα συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Tass το γραφείο δημοσίων σχέσεων της FSB «στις 25 Μαΐου στην Μόσχα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη τρομοκρατικής ομάδας -που είναι πολίτες της Ρωσίας και χωρών της Κεντρικής Ασίας- τα οποία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μέσα συγκοινωνιών της Μόσχας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την FSB, τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής ομάδας, που είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σχεδίαζαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις να πάνε στην Συρία προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η FSB εντόπισε στα σπίτια όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, ολόκληρο εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτόματα όπλα, σφαίρες, χειροβομβίδες, βιβλία και βίντεο με περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατική δράση.

Όπως ανακοίνωσε η FSB, εναντίον τους θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πηγή: Tass, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ