Κοσμος

Βραζιλία: Αιματηρές συγκρούσεις – Ο στρατός στους δρόμους ξύπνησε τις φρικτές μνήμες της δικτατορίας (εικόνες)

Άγριες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355920-737574.jpg
EPA/Fernando Bizerra Jr.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτών στην Μπραζίλια, για την προστασία δημόσιων κτιρίων, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εναντίον του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

 Αιματηρές συγκρούσεις

«Ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

 Αιματηρές συγκρούσεις

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο υπουργός Άμυνας  σε τηλεοπτικό του μήνυμα απέδωσε την ανάπτυξη του στρατού απέναντι στους διαδηλωτές, στην προσπάθεια του προέδρου Τέμερ να αποκαταστήσει την τάξη στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας και  άλλα κυβερνητικά κτίρια  πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. 

 Αιματηρές συγκρούσεις

Η  εμπλοκή, ωστόσο,  των ενόπλων δυνάμεων ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία στη χώρα, ενώ ο  Jairo Nicolau, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι η κίνηση για να καλέσετε τις ένοπλες δυνάμεις ήταν ένα "λάθος".

 Αιματηρές συγκρούσεις

"Είναι ένα κακό σημάδι αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να σημάνει αδυναμία από την κυβέρνηση ", δήλωσε ο κ. Nicolau. «Είμαστε σε μια στιγμή ανασφάλειας και κάθε πράξη αυτού του τύπου δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια. Είχαμε πολύ χειρότερες διαδηλώσεις από αυτό που ελέγχονταν από την αστυνομία. "

 Αιματηρές συγκρούσεις

Οι αντιδράσεις αυξάνονται στη Βραζιλία λόγω ενός σκανδάλου  διαφθοράς στο οποίο μια ηχογραφημένη συζήτηση του προέδρου, αποδεικνύει την εμπλοκή της κυβέρνησής του. 

 Η αποκάλυψη της προηγούμενης εβδομάδας από την ηχογράφηση προκάλεσε μια βουτιά στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Βραζιλίας και ξεσήκωσε τον κόσμο που ζητά την παραίτησή του. Εκτός από τις διαμαρτυρίες στη Μπραζίλια, οι αστυνομικοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που εξασκούν σφεντόνες στο κέντρο της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχο

 Αιματηρές συγκρούσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ