Κοσμος

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ σε διακοπές στη Λιβύη με φίλους του κάνοντας μπάφο (εικόνες)

Το μυστικό ταξίδι στη Συρία όπου εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355842-737429.jpg

Ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί είναι ο άνθρωπος που η βρετανική αστυνομία υπέδειξε ως τον μακελάρη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στάδιο Αρένα του Μάντσεστερ.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες από την εφηβική του ηλικία κατά τη διάρκεια των διακοπών στον τόπο καταγωγής των γονιών  του, τη Λιβύη, αλλά και στο Νότιο Μάντσεστερ, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε. Σε αυτές τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτό που θα γινόταν μια μέρα ο Αμπεντί, ο οποίος διακρίνεται χαλαρός μαζί με φίλους του να ποζάρει ανέμελος. Οι φωτογραφίες φέρονται να έχουν τραβηχτεί πριν από 7 χρόνια, όταν ο Αμπεντί ήταν 14-15 ετών.

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ σε διακοπές στη Λιβύη με φίλους του κάνοντας μπάφο

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ με συμμαθητές του

Ο Αμπεντί μοιάζει με συνηθισμένο έφηβο της εποχής του και άνθρωποι που τον γνώριζαν τότε τον χαρακτηρίζουν ως «ήσυχο» και «όχι το είδος του παιδιού που θα ξεχώριζε». Τότε, ο Σαλμάν δεν έδινε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ενώ φέρεται να κάπνιζε και χασίσι.

Ο Σαλμάν φοίτησε στην Burnage Academy, ένα σχολείο αρρένων όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι ασιατικής καταγωγής. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έπαιζε ποδόσφαιρο, στο οποίο είχε ιδιαίτερη κλίση.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, μεταδίδει πως η ίδια του η οικογένεια είχε ειδοποιήσει την αστυνομία ότι ήταν «επικίνδυνος», ωστόσο, σήμερα, ο πατέρας του Σαλμάν δηλώνει πως ο γιος του είναι αθώος.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ο Σαλμάν εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει σε μυστικό ταξίδι στη Συρία.

Γείτονας κα πρώην συμμαθητής του στην Daily Mail για τον 22χρονο πως «κανένας από την οικογένεια δεν ήταν τυπικός Σαλαφίτης ή θρησκόληπτος ή εξτρεμιστής. Έναν χρόνο πριν άλλαξαν όλα, όταν αυτός να βγαίνει με ανθρώπους που δεν τους είχαμε ξαναδεί ποτέ και όχι με τους παλιούς μας φίλους».

Άλλος συμμαθητής του δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μάντσεστερ δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας: «Ήταν ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, δεν ξεχώριζε».

Ωστόσο, άλλοι γείτονες χαρακτηρίζουν την οικογένεια «θρησκόληπτη σε υπερβολικό βαθμό».

Η Burnage Academy εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Σαλμάν Αμπεντί φοιτούσε στο σχολέιο από το 2009 έως το 2011. «Είμαστε ένα σχολείο του Μάντσεστερ. Νιώθουμε τον πόνο που νιώθει το Μάντσεστερ. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους της πόλης ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας. Τα βαθιά συλλυπητήριά μας σε όλους όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία».

Σημειώνεται ότι σήμερα, η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε ακόμα δύο συλλήψεις στο Νότιο Μάντσεστερ σε σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Στάδιο Αρένα, ενώ και στο κεντρικό Μάντσεστερ, μόλις 2 μίλια από το σημείο του μακελειού, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ