- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν ανέφερε «ποτέ» το Ισραήλ στους Ρώσους
Δηλώσεις του αμερικανού προέδρου στο περιθώριο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν ανέφερε ποτέ το Ισραήλ κατά τις επαφές που είχε με ρώσους διπλωμάτες, με τους οποίους φέρεται να μοιράστηκε ευαίσθητες πληροφορίες που ενδεχομένως είχε δώσει στις ΗΠΑ η σύμμαχος χώρα της Ουάσιγκτον, το Ισραήλ.
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τραμπ επεσήμανε σχετικά: «Δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη ή το όνομα του Ισραήλ. Ποτέ δεν το ανέφερα αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας». «Όλος ο κόσμος λέει ότι το έκανα, εσείς επίσης με μια ακόμη ψευδή ιστορία» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στις αρχές Μαΐου σε ρώσους αξιωματούχους που έκανε δεκτούς στο Λευκό Οίκο διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονταν από ένα σύμμαχο των ΗΠΑ, ενώ αφορούσαν σχέδιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να παγιδεύσει φορητούς υπολογιστές που ήταν πιθανόν να εκραγούν την ώρα την πτήσης ενός αεροσκάφους.
Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι New York Times, σύμφωνα με τις οποίες αυτός ο σύμμαχος των ΗΠΑ ήταν το Ισραήλ.
Αυτές ακριβώς οι αποκαλύψεις επισκίασαν την επικείμενη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ. Ισραηλινοί σχολιαστές διερωτήθηκαν για τον αντίκτυπο που οι τελευταίες θα μπορούσαν να έχουν στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών.
Πάντως, από τη μεριά του ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «η συνεργασία μας στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών είναι καταπληκτική» και «ποτέ δεν ήταν καλύτερη».
Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.