Κοσμος

Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη 200 υπόπτων για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Η δίκη διεξάγεται στη φυλακή Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355420-736622.jpg
EPA/CEM TURKEL

Ξεκίνησε σήμερα κοντά στην Άγκυρα η δίκη περισσότερων από 200 προσώπων που κατηγορούνται για υποκίνηση του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με κύριο ύποπτο τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον μουσουλμάνο ιερωμένο ο οποίος έχει εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται πως στους 221 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται 26 στρατηγοί και 12 πολίτες. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ανατολή, διακόσιοι από αυτούς έχουν προφυλακιστεί, εννέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό επιτήρηση και 12 διαφεύγουν τη σύλληψη.

Κατηγορούνται κυρίως για «παραβίαση του Συντάγματος», τη «δολοφονία 250 ανθρώπων» και «συμμετοχή και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης» και κινδυνεύουν να καταδικαστούν πολλές φορές σε ισόβια.

Η δίκη διεξάγεται στη φυλακή Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα, όπου μια τεράστια ειδική αίθουσα κατασκευάστηκε προκειμένου να διεξάγονται εκεί μεγάλες δίκες που συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξω από το δικαστήριο έχουν αναπτυχθεί πολλοί αστυνομικοί καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ελεύθεροι σκοπευτές.

Πηγή: AFP, Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ