Κοσμος

Μαζική πορεία υπέρ των προσφύγων στο Μιλάνο

Τη ματαίωσή της είχε ζητήσει η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355262-736358.jpg

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία υπέρ της υποδοχής και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, σήμερα στο Μιλάνο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στην πορεία παίρνουν μέρος πάνω από 80.000 άνθρωποι και ότι το σημείο αναφοράς τους είναι η αντιρατσιστική πορεία, η οποία διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Βαρκελώνη.

Στην πορεία έδωσαν το παρών, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο, η Καρλόττα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη νότια Ευρώπη, ο ιδρυτής της οργάνωσης Εmergency, o οποίος κινητοποιείται σε ιδιαίτερα φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές, Τζίνο Στράντα, και ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας.

Τη ματαίωση της πορείας είχε ζητήσει η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, μετά τον τραυματισμό με μαχαίρι την περασμένη Πέμπτη ενός στρατιώτη και ενός αστυνομικού από 20χρονο ιταλοτυνήσιο στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου. Ο δήμαρχος της πόλης, όμως, απάντησε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για να ακυρωθεί η πρωτοβουλία αυτή αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ