- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ «θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Προηγουμένως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Η συνάντηση αυτή έχει ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.
«Και τέλος, στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δεχθεί εδώ στο Μπερλεμόν (την έδρα της Κομισιόν) τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Εξακολουθούν να είναι τεταμένες μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.
Στις 2 Μαΐου, ο Ερντογάν απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.
Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βρίσκεται τώρα σε τέλμα και μια πρόοδος δεν θεωρείται πιθανή σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.