- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ «θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Προηγουμένως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Η συνάντηση αυτή έχει ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.
«Και τέλος, στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δεχθεί εδώ στο Μπερλεμόν (την έδρα της Κομισιόν) τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Εξακολουθούν να είναι τεταμένες μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.
Στις 2 Μαΐου, ο Ερντογάν απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.
Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βρίσκεται τώρα σε τέλμα και μια πρόοδος δεν θεωρείται πιθανή σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.