Κοσμος

Συνάντηση Μέρκελ - Μακρόν: Συμφωνία για αλλαγές στην ΕΕ (video)

Oι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα συζητήσουν βασικά θέματα σε μια συνάντηση που θα έχουν τον Ιούλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 «Από γερμανική άποψη, είναι δυνατόν να αλλάξουμε τις συνθήκες αν αυτό έχει νόημα» είπε η Μέρκελ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Θα ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο αλλά πρώτα θα εργαστούμε πάνω στο τι θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε», πρόσθεσε. Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του είπε ότι «δεν υπάρχουν ταμπού» όσον αφορά αυτήν την ιδέα.

Ο δύο ηγέτες συμφώνησαν να καταρτίσουν έναν μεσοπρόθεσμο "οδικό χάρτη" με αντικείμενο την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για να καταστεί πιο ανθεκτική η ευρωζώνη απέναντι στις κρίσεις.

"Η Γερμανία θα τα πάει καλά μακροπρόθεσμα μόνο αν η Ευρώπη τα πάει καλά και η Ευρώπη θα τα πάει καλά μόνο αν υπάρχει μια ισχυρή Γαλλία" είπε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα συζητήσουν βασικά θέματα σε μια συνάντηση που θα έχουν τον Ιούλιο.

Ο Μακρόν τάχθηκε κατά των ευρωομολόγων και της αμοιβαιοποίησης των προϋπάρχοντων χρεών στην ευρωζώνη, πρόσθεσε, όμως, πως είναι ανοιχτός στην εφαρμογή ενός τέτοιου μηχανισμού για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων.

ΠΗΓΗ: real,gr