Κοσμος

Αστυνομικός που εργαζόταν για χρόνια στη δίωξη ναρκωτικών προτείνει: Αποποινικοποιήστε τα

Το ενδιαφέρον επιχείρημά του - Τι υποστηρίζει αναφορικά με την ηρωίνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για 14 χρόνια, ένας μυστικός αστυνομικός, ο Neil Woods, ρίσκαρε τη ζωή του δουλεύοντας για τη δίωξη ναρκωτικών σε διάφορα μέρη της Βρετανίας -Λέστερ, Νότινχαμ και άλλα- και παρουσιαζόμενος ως χρήστης ηρωίνης και κρακ.

Ο ίδιος, παραχωρώντας συνέντευξη στον Independent, μίλησε μεταξύ άλλων για τις πιο ακραίες εμπειρίες που βίωσε στη δίωξη ναρκωτικών για πάνω από μία δεκαετία αλλά και για το λόγο που πιστεύει πως οι πολιτικοί πρέπει να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά.

Αναφορικά με τον τελευταίο λοιπόν, ο Woods -σύζυγος και πατέρας- τόνισε πως θεωρεί ότι ο πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά είναι μάταιος και πως η ποινικοποίησή τους δεν αποτελεί λύση.

Ο Woods υποστηρίζει πως θα πρέπει να πάρουμε την εξουσία μακριά από το οργανωμένο έγκλημα. Όπως ο ίδιος σημειώνει, η παράνομη αγορά ναρκωτικών στη Βρετανία αξίζει περίπου 7 δισεκατομμύρια λίρες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο και να μειωθούν τα κέρδη του οργανωμένου εγκλήματος ο Woods, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως είναι επιτακτική ανάγκη να συνταγογραφείται πλέον η ηρωίνη. Η συνταγογράφηση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπονομεύσει την εξουσία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα ναρκωτικά και θα τους επιφέρει μεγάλη ζημία.