Κοσμος

Υπό κράτηση ακόμη ένας Αμερικανός πολίτης στη Βόρεια Κορέα

Ύποπτος για «ενέργειες κατά του κράτους» ο εργαζόμενος σε πανεπιστήμιο της Πιονγκγιάνγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353162-732331.jpg
EPA/HOW HWEE YOUNG

Υπό κράτηση για «εχθρικές ενέργειες» βρίσκεται ακόμη ένας Αμερικανός πολίτης στη Βόρεια Κορέα σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πρόκειται για τον Κιμ Χακ Σονγκ, ο οποίος εργαζόταν στο πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (PUST) της Πιονγκγιάνγκ. Συνελήφθη και κρατείται από τις 6 Μαΐου σύμφωνα με το KCNA. Με αυτή τη σύλληψη ο συνολικός αριθμός των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα ανέρχεται στους τέσσερις. Ένας εκ των τριών, ο Κιμ Σανγκ Ντουκ, δίδασκε στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον τέταρτο συλληφθέντα. Ο Αμερικανός ονομάζεται επίσης Τόνι Κιμ και κατηγορείται ότι έχει «διαπράξει εχθρικές εγκληματικές ενέργειες με σκοπό την ανατροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (PUST)

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι ενήμερη για τις πληροφορίες περί κράτησης ενός Αμερικανού πολίτη στη Βόρεια Κορέα και εξήγησε ότι είναι σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγκγιάνγκ, η οποία βοηθάει για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το πανεπιστήμιο PUST ιδρύθηκε από ξένους χριστιανούς ευαγγελιστές και λειτουργεί από το 2010.  Αρκετοί Αμερικανοί περιλαμβάνονται στο διδακτικό προσωπικό του. Οι φοιτητές του είναι κυρίως παιδιά της βορειοκορεατικής ελίτ. Ο συλληφθείς έχει παλιότερα περιγράψει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο με στόχο να ξεκινήσει μια πειραματική φάρμα στο PUST, αναφέρει το Reuters.  Οι άλλοι δύο Αμερικανοί που κρατούνται είναι ο Ότο Ουορμμπάιερ, φοιτητής που καταδικάστηκε πέρυσι σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της κλοπής υλικού προπαγάνδας και ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ, ένας Αμερικανοκορεάτης πάστορας, ο οποίος φυλακίστηκε για κατασκοπεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ