Κοσμος

Μπαράκ Ομπάμα: «Ζήτω η Γαλλία» και ο Εμανουέλ Μακρόν (video)

Βίντεο-μήνυμα από τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προς το γαλλικό λαό που ψηφίζει την Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"En Marche! Vive La France!" Former US President Obama praises Emmanuel Macron

Δεν σκοπεύει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, αλλά η Γαλλία είναι μια ειδική περίπτωση. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι στηρίζει τον ανεξάρτητο, κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, γιατί είναι ένας πολιτικός που επένδυσε στην ελπίδα και όχι στο φόβο.

Χωρίς να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν ο Ομπάμα στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του υπογραμμίζει ότι οι εκλογές στη Γαλλία έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον των κοινών αξιών. Σχολιάζει ότι η ευημερία της Γαλλίας επηρεάζει σημαντικά όλο τον κόσμο.  

«Θαυμάζω την καμπάνια που διεξήγαγε ο Εμανουέλ Μακρόν. Στάθηκε σε φιλελεύθερες αξίες, επένδυσε στις ελπίδες και όχι στους φόβους των ανθρώπων», είπε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος. «Χάρηκα πολύ μιλώντας πρόσφατα με τον Εμανουέλ Μακρόν και ακούγοντας για το ανεξάρτητο κίνημά του και το όραμά του για τη Γαλλία. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες εκλογές, θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζω τον Εμανουέλ Μακρόν για να σας οδηγήσει μπροστά. En Marche, ζήτω η Γαλλία!», καταλήγει ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ