Κοσμος

Έξαλλοι οι Μαορί με το κορίτσι του Playboy που ποζάρει ολόγυμνο στην κορυφή των ιερών βουνών τους (εικόνες)

Η Τζεϊλίν Κουκ σκαρφάλωσε στα 2.518 μέτρα του όρους Ταρανάκι και νιώθει περήφανη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352425-730973.jpg

«Είναι με διαφορά ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά», γράφει στο λογαριασμό της στο Instagram η Τζεϊλίν Κουκ. Είναι  μοντέλο του Playboy, 25 ετών, με καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία και κατάφερε να εξοργίσει τους αυτόχθονες Μαορί της χώρας της ποζάροντας ολόγυμνη πάνω από τα σύννεφα στην κορυφή του ιερού όρους Ταρανάκι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις Απρ 28, 2017, 4:48μμ PDT

Η 25χρονη σκαρφάλωσε στα 2.518 μέτρα μαζί με το σύντροφό της, τον οποίο δεν παρέλειψε να μνημονεύσει στη λεζάντα της φωτογραφίας. «Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς το μωρό μου», γράφει.

Οι ντόπιοι Μαορί διαφωνούν και χαρακτηρίζουν την κίνησή της προσβλητική. Η κορυφή και κάθε πέτρα του βουνού-ηφαιστείου είναι ιερά.

«Είναι σαν κάποιος να φωτογραφίζεται γυμνός στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ο εκπρόσωπος των Μαορί Ντένις Νγκαγουάρε. «Είναι ένας τόπος ιερός και αυτό που έκανε ήταν ανάρμοστο», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της περιφέρειας Στάρφορντ, Νιλ Βόλζκε, συμφωνεί με τους Μαορί ότι η πόζα της 25χρονης ήταν επιπόλαια. «Δεν θεωρώ τη φωτογραφία προσβλητική ή χυδαία. Απλά είναι ανάρμοστο να φωτογραφίζεσαι σε ένα μέρος που σημαίνει τόσα πολλά για τους Μαορί», είπε ο δήμαρχος.

Όρος Ταρανάκι

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον σύντροφο της Κουκ πριν από λίγες ημέρες. Η ανάρτηση άρεσε και συγκέντρωσε περίπου 10.000 likes.

Σύμφωνα με την παράδοση των Μαορί στο ηφαίστειο είναι θαμμένος ο γενάρχης της φυλής, και αντιμετωπίζεται το ίδιο το βουνό ως πρόγονος. Ακόμα και το σκαρφάλωμα στην κορυφή του όρους Ταρανάκι θεωρείται ιεροσυλία, και γίνεται σπάνια, και μόνο για τελετουργικούς σκοπούς.

Από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας στη Νέα Ζηλανδία οι Μαορί ήταν παραγκωνισμένοι, χωρίς δικαίωμα γνώμης για το βουνό τους. Σήμερα αποδέχονται έστω και διστακτικά ότι οι τουρίστες θέλουν να γνωρίζουν περπατώντας και σκαρφαλώνοντας στο όμορφο βουνό τους. Ένα βουνό, το οποίο ο Βρετανός θαλασσοπόρος, πλοίαρχος Κουκ είχε βαφτίσει Έγκμοντ.

Το μοντέλο και playmate Νέας Ζηλανδίας δηλώνει ότι η φωτογραφία δεν ήταν προσβλητική. Γενικώς η 25χρονη έχει μια τάση να φωτογραφίζεται μέσα στη φύση της χώρας της, αλλά και σε άλλα πιο μακρινά μέρη. 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις Απρ 14, 2017, 12:05πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις Απρ 10, 2017, 11:28μμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις Απρ 3, 2017, 7:39μμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις Μάρ 14, 2017, 4:11μμ PDT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ