Κοσμος

Έξι στο εδώλιο για τις τόπλες φωτογραφίες της Δούκισσας του Κέιμπριτζ

Αστρονομικό ποσό ζητά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για να αποκατασταθεί το όνομα της Κέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352313-730768.jpg
EPA/HANNAH MCKAY

Έξι άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενα για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Δούκισσας του Κέιμπριτζ μετά τη δημοσιοποίηση τόπλες φωτογραφιών της σε γαλλικό περιοδικό το 2012. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και σύζυγος της Κέιτ Μίντλετον σε γραπτή δήλωση που αναγνώστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μίλησε για μια «εξαιρετικά επώδυνη» στιγμή της οικογενειακής του ζωής καθώς του ξύπνησε αναμνήσεις του δράματος που βίωνε η μητέρα του από την πολιορκία των παπαράτσι.

Οι ημίγυμνες φωτογραφίες της Δούκισσας δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό περιοδικό Closer όταν το πριγκιπικό ζεύγος έκανε διακοπές στην Προβηγκία της Γαλλίας. Φωτογραφίες της Μίντλετον με μαγιό είχαν επίσης δημοσιευτεί στην τοπική γαλλική εφημερίδα, La Provence.

Κατηγορούμενοι είναι οι Παριζιάνοι φωτογράφοι, Σιρίλ Μορό και Ντομινίκ Ζακοβίντ, για τις τόπλες φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους, οι συντάκτες του περιοδικού Closer, Λορένς Πιο και Ερνέστο Μαουρί, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mondadori, η φωτογράφος της La Provence, Βαλερί Σο και ο εκδότης της εφημερίδας, Μαρκ Ομπουρτέν.  

Η κατηγορούσα αρχή εισηγήθηκε στο δικαστήριο την επιβολή «τσουχτερών προστίμων» στους κατηγορούμενος, ενώ ο δικηγόρος του πρίγκιπα Ουίλιαμ δήλωσε ότι ζεύγος θα ζητήσει επταψήφιο ποσό αποζημίωσης για τις φωτογραφίες.

Το νομικό επιχείρημα του δικηγόρου του περιοδικού ήταν πενιχρό καθώς είπε ότι οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύτηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη – όχι όμως και τη Βρετανία - «δείχνουν μια θετική εικόνα του ζεύγους».

«Η σύζυγός μου κι εγώ πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε λίγες ημέρες διακοπών στη Γαλλία σε απομονωμένη βίλα που ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να χαρούμε την ιδιωτική μας ζωή. Γνωρίζουμε τη Γαλλία καλά και ότι οι Γάλλοι πολίτες σέβονται την ιδιωτική ζωή των καλεσμένων τους. Ο παράνομος τρόπος με τον οποίο βγήκαν αυτές οι φωτογραφίες μάς σόκαραν», ανέφερε η δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ που διαβάστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου της Ναντέρ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ