- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο Φιγιόν μήνυσε την εφημερίδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του
Μήνυση σε βάρος της σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaîné
Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της δεξιάς που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaîné, η οποία, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας και ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν ως μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αποκάλυψε την αργομισθία της συζύγου του και των παιδιών του.
Η μήνυση αυτή βασίζεται σε ένα άρθρο του γαλλικού ποινικού κώδικα που απαγορεύει τη διάδοση "ψευδών ειδήσεων" που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Στα τέλη Ιανουαρίου η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η σύζυγος του Φιγιόν, Πενελόπ, αμειβόταν επί πολλά χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του ίδιου και στη συνέχεια του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι εργαζόταν στο γαλλικό κοινοβούλιο. Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στο ζεύγος τον Μάρτιο με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων.
Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Φιγιόν για ένα άλλο ρεπορτάζ που αφορούσε την ίδια υπόθεση και δημοσιεύτηκε στα μέσα Απριλίου, 10 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών υποστήριζε ότι είχε εξυφανθεί μια "συνωμοσία" σε βάρος του προκειμένου να μην κερδίσει τις εκλογές. Ισχυριζόταν επίσης ότι οι διαρροές στον Τύπο προέρχονταν από το περιβάλλον του απερχόμενου Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, κάτι που ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά.
Στο αυριανό φύλλο της η εφημερίδα γράφει ότι ένας αρχισυντάκτης και ένας δημοσιογράφος θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.