- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας Φραγκίσκος: Κάλεσμα για άνευ όρων σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτική ελευθερία
Τι δήλωσε κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Αίγυπτο
«Ας πούμε για μια ακόμη φορά ένα ακλόνητο και ξεκάθαρο «Όχι!» σε κάθε μορφή βίας, εκδίκησης και μίσους που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας ή στο όνομα του Θεού», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία που πραγματοποίησε στο διαθρησκειακό συνέδριο για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ, το κέντρο της σουνιτικής ισλαμικής διανόησης.
Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε από το Κάιρο τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες να συνασπιστούν στην αποκήρυξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε μια περίοδο που ισλαμιστές μαχητές εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους», τόνισε ο ποντίφικας, υπογραμμίζοντας ότι ο «δημαγωγικός λαϊκισμός» δεν βοηθά «στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας».
«Για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις και να οικοδομήσουμε την ειρήνη, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για να μειώσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση, όπου πηγάζει περισσότερο ο εξτρεμισμός και να κλείσουμε τη ροή χρημάτων και όπλων ώστε να αποτραπούν πολεμικές συγκρούσεις», τόνισε κατά την ομιλία του.
Από την μια πλευρά «κάποιοι απομακρύνονται από την πραγματικότητα των λαών» και από την άλλη «από αντίδραση δημαγωγοί λαϊκιστές δεν βοηθούν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.
«Καμία υποκίνηση της βίας δεν διασφαλίζει την ειρήνη» συμπλήρωσε.
Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να βρίσκεται στο ακροατήριο, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για έναν «άνευ όρων» σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας για «θρησκευτική ελευθερία και έκφραση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.