Κοσμος

Γαλλία: Οι Μελανσονικοί «ψηφίζουν» τι θα κάνουν στο β΄ γύρο

Μακρόν ή άλλες επιλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351431-729043.jpg

Λευκό, άκυρο, αποχή ή Μακρόν είναι οι τέσσερις e-επιλογές που προσφέρονται στους 440.000 προεκλογικούς υποστηρικτές της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας» από χτες 25 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου, ώστε να κάνουν γνωστό τι επιλέγουν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας (7 Μαΐου), από τον οποίο ο υποψήφιος του κινήματος κ. Ζαν Λικ Μελανσόν έχει αποκλειστεί (ήρθε τέταρτος την προηγούμενη Κυριακή).

Στις επιλογές που υπάρχουν στην πλατφόρμα jlm2017.fr  δεν περιλαμβάνεται η κ. Λεπέν. «Αρκεί κάποιος να μπει,  να γράψει τα στοιχεία του χωρίς να πληρώσει κάτι και ως τις 2 Μαΐου να δώσει τη γνώμη του. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σταδιακά» δήλωσε ο κ. Manuel Bompard, επικεφαλής της καμπάνιας του Μελανσόν. Και συμπλήρωσε: «Ήμασταν πεισμένοι από την αρχή της καμπάνιας μας ότι οι ψήφοι του πρώτου γύρου δε θα πάνε σε κάποιον άλλον στον δεύτερο γύρο. Ο υποψήφιός μας σεβάστηκε τη δέσμευσή του σ’ αυτό... Δεν ζητάμε από τα μέλη μας να μας δώσουν γραμμή για την ψήφο, αλλά να μας ανακοινώσουν την επιλογή που έχουν κάνει».

Ο ίδιος ο κ. Μελανσόν, που δεν είχε δώσει «γραμμή» μετά τον αποκλεισμό του, θα τοποθετηθεί μέσω twitter το αργότερο αύριο, Πέμπτη.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ