- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο σύζυγος του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από το ΙΚ νεκρολογεί συγκλονιστικά τον άντρα του
«Δε θα έχετε το μίσος μου»
Συγκλονιστική ήταν η νεκρολογία του κ. Étienne Cardiles -συζύγου του αστυνομικού Xavier Jugelé που δολοφόνησαν εν ψυχρώ ισλαμοφασίστες τρομοκράτες του ΙΚ στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων του Παρισιού την προηγούμενη (προεκλογική) βδομάδα- στην τελετή προς τιμή του αγαπημένου του, η οποία έγινε χτες Τρίτη.
Λεπτομερέστερα, στην αυλή της αστυνομικής διοίκησης του Παρισιού, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Ολάντ, οι «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου κ. Μακρόν (στη φωτογραφία χαιρετάει τον κ. Cardiles) και κ. Λεπέν, πολλοί άλλοι πολιτικοί και πλήθος κόσμου, ο κ. Cardiles, κατασυγκινημένος, είπε ανάμεσα στ΄άλλα:
- «Όταν ήρθαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι κάτι σοβαρό συνέβη στα Ηλύσια Πεδία και ότι ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του, μια μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ. Και μου θύμισε αυτή την γενναιόδωρη και θεραπευτική φράση: ‘Δε θα έχετε το μίσος μου’». (Σ.Σ. Λόγια του κ. Antoine Leiris, που είχε χάσει τη σύζυγό του και το παιδί τους στην τρομοκρατική επίθεση στο «Μπατακλάν» στις 13 Νοεμβρίου 2015).
- «Δεν έχω αυτό το μίσος, Xavier, γιατί δεν σου ταιριάζει, γιατί δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με όσα έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει»
- «Το γενικό συμφέρον, η υπηρεσία για τους άλλους και η προστασία όλων αποτελούσαν μέρος της παιδείας σου και των αξιών σου»
- «Είχες πάει στην υπηρεσία στις 2 το μεσημέρι με τη στολή σου, που τόσο τη φρόντιζες. Αυτού του είδους οι αποστολές, το ξέρω, σου άρεσαν, γιατί ήταν στα Ηλύσια Πεδία, η εικόνα της Γαλλίας (...) την οποία προστάτευες (...) Έχασες τη ζωή σου «στην πιο ωραία λεωφόρο του κόσμου»
- «Γύρισα το βράδυ σπίτι χωρίς εσένα, με έναν αβάσταχτο και βαθύ πόνο. Υποφέρω, χωρίς μίσος. Θα ήθελα να πω στην οικογένειά σου ότι είμαστε ενωμένοι. Σε σένα θα ήθελα να πω ότι θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου. Ας μείνουμε αξιοπρεπείς και σε ειρήνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.