Κοσμος

Καταγγελίες για βασανισμούς γκέι στην Τσετσενία

Εξοργιστική απάντηση: Δεν υπάρχουν γκέι στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349960-725989.jpg

Όλο και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες για βασανισμούς ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία. Μετά τις πληροφορίες από ακτιβιστικές οργανώσεις και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ήταν η σειρά του βρετανικού Guardian να αναφερθεί στο θέμα, παρουσιάζοντας μαρτυρίες θυμάτων που ξέφυγαν και μιλούν για ηλεκτροσόκ και άγριους ξυλοδαρμούς. 

Σύμφωνα με κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, εκατοντάδες άντρες κρατούνται σε άτυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν καταγγελίες για βασανιστήρια από τους φύλακες του «στρατοπέδου», για να αποσπάσουν από τα θύματά τους ονόματα και πληροφορίες άλλων μελών της LGBT κοινότητας. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τη δίωξη των ομοφυλοφίλων διέταξε ο ίδιος ο Τσετσένος πρόεδρος, Ραζμάν Καντίροφ, ο οποίος υποστηρίζεται πολιτικά από το Κρεμλίνο.

Εξοργιστική ήταν η επίσημη απάντηση από την Τσετσενία, από τον εκπρόσωπο του Καντίροφ, Άλβι Καρίμοφ, ότι οι σχετικές αναφορές είναι λανθασμένες, γιατί στην Τσετσενία δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να συλλάβεις και να καταπιέσεις ανθρώπους που δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία. Οποιοσδήποτε Τσετσένος μάθαινε πως κάποιος συγγενής του είναι ομοφυλόφιλος, θα τον είχε στείλει από μόνος του κάπου από όπου δεν θα υπήρχε γυρισμός». 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ