Κοσμος

Άσαντ: «100% κατασκευασμένη η επίθεση με χημικά όπλα»

Υπάρχουν, πάντως, πάνω από 80 νεκροί από το χτύπημα της 4ης Απριλίου στον Χαν Σεϊχούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Syria's Assad denies use of chemical weapons

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, χαρακτήρισε «100% κατασκευασμένη» την είδηση ότι οι δυνάμεις του ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Χαν Σεϊχούν στις 4 Απριλίου. Μια επίθεση σε μια πόλη που ελέγχεται από τις δυνάμεις των ανταρτών και προκάλεσε το θάνατο 80 και πλέον ανθρώπων από ασφυξία.  

Μιλώντας αποκλειστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP, ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν υπήρξε ποτέ εντολή για επίθεση» στο συγκεκριμένο μέρος. Πρόσθεσε ότι η συριακή κυβέρνηση κατέστρεψε το χημικό της οπλοστάσιο το 2013. «Ακόμη κι αν έχουμε χημικά δεν τα χρησιμοποιούμε», πρόσθεσε.

«Όλοι έχετε ενδείξεις, κανείς σας δεν έχει αποδείξεις», υποστήριξε ο Άσαντ απευθυνόμενος στα διεθνή ΜΜΕ και στο πώς κάλυψαν την είδηση. «Πριν από δύο εβδομάδες οι τρομοκράτες προήλαυναν σε πόλεις όπως η Δαμασκός και Χάμα που δεν απέχει πολύ από το Χαν Σεϊχούν. Γιατί δεν τους χτυπήσαμε τότε καθώς υποχωρούσαμε από τις θέσεις μας και το κάναμε μετά;», σχολίασε ο πρόεδρος της Συρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, έχουν δηλώσει ότι είδαν μαχητικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν την πόλη, ενώ οι Ρώσοι σύμμαχοι του Άσαντ υποστηρίζουν ότι χτυπήθηκε αποθήκη με χημικά όπλα των ανταρτών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ