Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Έτοιμος για πόλεμο ο Κιμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349266-724670.jpg

Έτοιμη για πόλεμο απέναντι σε κάθε αμερικάνικη πρόκληση, δηλώνει η Βόρεια Κορέα.

Λεπτομερέστερα, καθώς στην περιοχή της κορεάτικης χερσονήσου πλησιάζει το αεροπλανοφόρο "USS Carl Vinson" καθώς και άλλα πολεμκά πλοία των ΗΠΑ, εκπρόσωπος του καθεστώτος του κομμουνιστή κληρονομικού δικτάτορα κ. Κιμ Γιονγκ Ουν (Κιμ Γ΄) στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε:

  • "Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ πλήρως υπόλογες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι εξοργιστικές κινήσεις της
  • Η χώρα είναι έτοιμη να αντιδράσει "σε όποια μορφή πολέμου θελήσουν οι ΗΠΑ"
  • ΟΙ ΗΠΑ "αρνούνται να αποκλείσουν το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος κατά των πυραυλικών εγκαταστάσεων της χώρας", ως δικαιολογία για το πυρηνικό της πρόγραμμα
  • Η αποστολή του αεροπλανοφόρου στην περιοχή "αποδείχνει για άλλη μια φορά ότι είχαμε δίκιο όταν αυξάναμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας για αυτοάμυνα με βασικό όπλο την πυρηνική μας δύναμη".

Ο αμερικανικός βομβαρδισμός με πυραύλους τόμαχοκ σε αεροπορική βάση της Συρίας, την προηγούμενη βδομάδα, θεωρήθηκε γενικά προειδοποίηση προς τον κ. Κιμ Γιονγκ Ουν, σε συνδυασμό με τη δήλωση του ακροδεξιού προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γουάσιγκτον είναι απόφασισμένη να δράσει μονομερώς κατά της Βόρειας Κορέας, εφόσον η Κίνα δεν ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο σύμμαχό της να διακόψει τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα προσπαθεί ν΄ αναπτύξει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, ικανούς να χτυπήσουν −πέραν της Χαβάης− τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, αψηφώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ να σταματήσει τις σχετικές πυραυλικές δοκιμές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ