Κοσμος

Γαλλία: Ο Μακρόν διατηρεί την προοπτική νίκης παρά τη μείωση του ποσοστού του

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348485-723320.jpg
EPA

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να διατηρεί την προοπτική νίκης του, παρά το γεγονός ότι μειώνεται το ποσοστό του.

Ειδικότερα, το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές καταγράφεται στο 25% για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου, με την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίζει το 24%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης και δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το ποσοστό του Μακρόν, όσο και το ποσοστό της Λεπέν μειώθηκαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν με άνεση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στο δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φαίνεται να εκλέγεται στην προεδρία με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λε Πεν, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 65% και 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY