Κοσμος

Βουλευτής Μαλαισίας: Είναι «OK» οι βιαστές να παντρεύονται τα θύματά τους

«Κάποια 12χρονα είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμα για γάμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348450-723227.jpg
EPA/JAGADEESH NV

Βουλευτής στη Μαλαισία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι το κακό ή το μεμπτό εάν οι βιαστές παντρεύονται τα θύματά τους και μάλιστα διευκρίνισε ότι ειδικά κάτι 12χρονα είναι «σωματικά και πνευματικά» έτοιμα για γάμο.

Ο Shabudin Yahaya του κυβερνητικού συνασπισμού Barisan Nasional είναι της άποψης ότι ο γάμος θα μπορούσε να είναι για τα θύματα των βιασμών η ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Η κατά κύριο λόγο μουσουλμανική Μαλαισία προσφάτως ενέκρινε νέο νομοθετικό πακέτο για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων. Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν κηρύσσει παράνομους τους γάμους ανηλίκων. Η αντιπολίτευση πίεσε αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας είναι νόμιμος ο γάμος για άτομα κάτω των 16 ετών σε ειδικές περιστάσεις.   

Από το βήμα της βουλής ο κ. Shabudin είπε: «ο βιασμός είναι αδίκημα, αλλά πρέπει να δοθεί σε θύτη και θύμα η ευκαιρία να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Ίσως με το γάμο να ζήσουν καλύτερα. Ίσως με το γάμο το μέλλον του θύματος να μην είναι ζοφερό. Τουλάχιστον θα έχει ένα σύζυγο και αυτό μπορεί να είναι το φάρμακο για όλα τα κοινωνικά προβλήματα».  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ