Κοσμος

Θύμα βιασμού δικαιώνει γυναίκα δικαστή που είπε ότι οι μεθυσμένες πάνε γυρεύοντας (video)

Η Μέγκαν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ όταν βιάστηκε από έναν 19χρονο στο Μάντσεστερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347031-720368.jpg

Η Μέγκαν Κλαρκ έπεσε θύμα βιασμού έξω από ένα Burger King στο Μάντσεστερ. Ήταν αργά το βράδυ και η 19χρονη είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών.

Μετά τη δίκη η δικαστής της υπόθεσης, Λίντσεϊ Κούσνερ, έκανε μια δήλωση απευθυνόμενη προς το θύμα του βιασμού που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η δικαστής υποστήριξε ότι οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν με το αλκοόλ και να γνωρίζουν ότι οι επίδοξοι βιαστές «έλκονται από τα μεθυσμένα κορίτσια».

«Τα κορίτσια έχουν κάθε δικαίωμα να μεθούν και πίνουν όσο θέλουν. Πρέπει να γνωρίζουν, όμως, ότι οι επίδοξοι βιαστές έλκονται από τα μεθυσμένα κορίτσια. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι μια αλήθεια που επανειλημμένα έχει επαληθευτεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες», είπε η Βρετανή δικαστής.

Η 19χρονη Μέγκαν μίλησε για πρώτη φορά στο BBC και δικαίωσε τη δικαστή Κούσνερ. «Είχε απόλυτο δίκιο. Η δήλωσή της παρεξηγήθηκε. Επέρριψε την ευθύνη κυρίως στους βιαστές και όχι στα θύματα του βιασμού. Απλά είπε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές. Και αυτό είναι μια καλή συμβουλή».

Για τη δικαστή Λίντσεϊ Κούσνερ η υπόθεση της Μέγκαν ήταν η τελευταία πριν από τη συνταξιοδότηση. Κατηγορήθηκε για μετάθεση της ευθύνης από το θύτη στο θύμα από την αστυνομία της Northumbria και τη γενική γραμματεία Δημόσιας Τάξης.

Η Μέγκαν Κλαρκ παραδέχθηκε στο BBC ότι αρχικά πίστευε πως αυτή έφταιγε για το βιασμό. «Τώρα το ξέρω ότι δεν έφταιγα», εξήγησε η Μέγκαν Κλαρκ, «ποτέ δεν φταίει το θύμα». Ο δράστης ήταν συνομήλικος της 19χρονης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ