Κοσμος

Οργή με την United Airlines που πέταξε δύο έφηβες από πτήση επειδή φορούσαν κολάν (εικόνες)

Πήρε φωτιά το Twitter με το σεξιστικό κώδικα ενδυμασίας της αμερικανικής εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346754-719893.jpg

Οργή προκάλεσε στον κόσμο των social media η απόφαση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United Airlines να απαγορεύσει την επιβίβαση δύο εφήβων στο αεροπλάνο επειδή φορούσαν κολάν.

Το περιστατικό συνέβη στην πτήση από Ντένβερ προς Μινεάπολις το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την ακτιβίστρια Σάνον Γουάτς.  

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας εξήγησε ότι οι δύο έφηβες δεν πληρούσαν τον κώδικα ενδυμασίας για τα άτομα που ταξιδεύουν με ειδικά κουπόνια. Η United Airlines πρόσθεσε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είναι ευπρόσδεκτοι να ταξιδεύουν με κολάν.

Τα δύο κορίτσια δεν είχαν πληρώσει κανονικό εισιτήριο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της United Τζόναθαν Γκουέριν. Συνήθως αυτοί που δικαιούνται τα κουπόνια της United για δωρεάν ή χαμηλού κόστους πτήσεις είναι υπάλληλοι της εταιρείας και συγγενείς ή φίλοι τους. «Οι δύο έφηβες έλαβαν την οδηγία ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν αν δεν διορθώσουν την ενδυμασία τους. Δεν είχαν θέμα, και το κατάλαβαν εντελώς», είπε ο Γκουέριν, προσθέτοντας ότι και οι τρεις έχασαν την πτήση τους. Δεν ήξερε εάν ταξίδεψαν με επόμενη πτήση ή άλλαξαν τρόπο μεταφοράς.

United Airlines

United Airlines

Η γνωστή Αμερικανίδα ακριβίστρια και μητέρα πέντε παιδιών ήταν αυτή που αποκάλυψε τον ενδυματολογικό αποκλεισμό των δύο νεαρών γυναικών στο Twitter. «Αυτή τη συμπεριφορά είναι σεξιστική και σεξουαλικοποιεί μικρά κορίτσια», έγραψε η Γουάτς στο Twitter. «Για να μην αναφερθώ και στο ότι οι οικογένειές τους ντροπιάστηκαν και αναστατώθηκαν», πρόσθεσε.

Τα κοινωνικά μέσα πήραν φωτιά με τους κανονισμούς της εταιρείας, ενώ προσωπικότητες έστειλαν χιουμοριστικές διαμαρτυρίες. «Έχω ξαναπετάξει με τη United ξανά, κυριολεκτικά χωρίς παντελόνια. Μόνο μια (μακριά) μπλούζα ως φουστάνι. Την επόμενη φορά θα φορέσω μόνο τζιν και μπλούζα», σχολίασε με tweet το μοντέλο Κρίσι Τάιγκεν.

United Airlines

United Airlines

Μεταξύ των ενδυμασιών που απαγορεύονται είναι μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτο το στομάχι, ρούχα που δεν εκθέτουν εσώρουχα ή θεωρούνται ενδυμασία ύπνου ή κολύμβησης, φούστες μίνι, σορτς με μήκος που δεν φτάνει περίπου 7,50 εκ. πάνω από το γόνατο, και βρώμικα ή σκισμένα ρούχα.

Ο Γκουέριν είπε ότι η εταιρεία, στην αρχική της αντίδραση στο επεισόδιο, θα μπορούσε να είχε εξηγήσει την κατάσταση καλύτερα και να είχε αντιμετωπίσει εμφανώς λανθασμένες πληροφορίες για το επεισόδιο που αναρτήθηκαν στο Twitter. «Σίγουρα θα μάθουμε κάτι από την εμπειρία μας σήμερα, αλλά θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε με τους πελάτες μας (στα κοινωνικά μέσα)», είπε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ