- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα από το FBI για το αν η Ρωσία προσπάθησε να επέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ
Και για πιθανές συνδέσεις μεταξύ προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και Μόσχας
Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η υπηρεσία του διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο η ρωσική κυβέρνηση να αποπειράθηκε να επέμβει στα εσωτερικά των ΗΠΑ επηρεάζοντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών συνδέσεων ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.
Ο Κόμεϊ ανέφερε σε μια ακρόαση του Κογκρέσου ότι αφού εξασφάλισε «την άδεια του υπουργείου Δικαιοσύνης», είναι σε θέση «να επιβεβαιώσει» πως το FBI διεξάγει έρευνα για τις ρωσικές προσπάθειες «επηρεασμού τω προεδρικών εκλογών» και μεταξύ άλλων εξετάζει «τη φύση των τυχόν δεσμών μεταξύ προσώπων που σχετίζονταν με την εκστρατεία Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση και το εάν και κατά πόσον υπήρξε οποιοσδήποτε συντονισμός μεταξύ της εκστρατείας (του ρεπουμπλικάνου) και των ρωσικών προσπαθειών».
«Επειδή πρόκειται για μια ανοικτή, εν εξελίξει έρευνα και είναι διαβαθμισμένη, δεν μπορώ να πω περισσότερα για το τι κάνουμε και τίνων τη συμπεριφορά εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Κόμεϊ.
Εξάλλου, ο Κόμεϊ τόνισε πως δεν έχει στη διάθεσή του «καμιά πληροφορία που να υποστηρίζει τα tweet» του προέδρου περί παρακολούθησης του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.