Κοσμος

Οδηγία Ερντογάν στους Τούρκους μετανάστες: Κάντε πολλά παιδιά

«Όχι δύο και τρία αλλά 5 παιδιά, για να δώσετε την καλύτερη απάντηση στις διακρίσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345330-717360.jpg

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε του Τούρκους της διασποράς να κάνουν πολλά παιδιά, επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν την «καλύτερη απάντηση στις διακρίσεις», που όπως υποστηρίζει, γίνονται σε βάρος τους.

«Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στα καλύτερα σχολεία, διασφαλίστε ότι οι οικογένειές σας θα ζουν στα καλύτερα μέρη, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα, κατοικείτε στα καλύτερα σπίτια και κάνετε πέντε παιδιά, όχι μόνο τρία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στο Εσκίσεχιρ, στα νότια της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορείτε να δώσετε στην αγένεια και την εχθρότητα που αντιμετωπίζετε», τόνισε.

Ο Ερντογάν έχει καταγγείλει επανειλημμένα διακρίσεις σε βάρος των Τούρκων και εν γένει σε βάρος των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, αφότου ξεκίνησε η διπλωματική κρίση με την Ευρώπη και κυρίως με την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια Τούρκοι που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στο τουρκικό δημοψήφισμα .

Ο Τούρκος πρόεδρος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε καλέσει πέρσι τις γυναίκες να γεννούν τουλάχιστον τρία παιδιά, προκαλώντας την οργή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ