Κοσμος

Στο στόχαστρο της γαλλικής Δικαιοσύνης και ο Μακρόν

Προκειμένου να εξακριβωθεί αν επέδειξε εύνοια σε εταιρεία 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έρευνα σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν, του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, ξεκίνησε η γαλλική Δικαιοσύνη προκειμένου να εξακριβωθεί αν επέδειξε εύνοια σε μια εταιρεία σε ταξίδι που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2016 στο Λας Βέγκας, όταν διατελούσε υπουργός Οικονομίας.

Όπως ανέφερε μία δικαστική πηγή, η έρευνα ξεκίνησε τη Δευτέρα, μετά την υποβολή μιας έκθεσης της Γενικής Επιθεώρησης Οικονομικών. Με βάση αυτήν την έκθεση υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Μακρόν ευνόησε την εταιρεία Havas, όταν της ανέθεσε -χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός- να οργανώσει μια δεξίωση με γάλλους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας.

Σημειώνεται πως ένας στενός συνεργάτης του πολιτικού δήλωσε πως η επιλογή της εταιρείας δεν ήταν αρμοδιότητα ούτε του υπουργού ούτε του επιτελείου του. 

Πάντως, σύμφωνα με τη σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine που είχε αποκαλύψει αυτήν την υπόθεση, το κόστος της δεξίωσης έφτασε τα 381.759 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως από το ποσό αυτό, οι 100.000 ευρώ δόθηκαν μόνο για την ενοικίαση της αίθουσας του ξενοδοχείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ