Κοσμος

Πρωτοπόρα η Σαουδική Αραβία: Το πρώτο Συμβούλιο Γυναικών ήταν και το πιο ανδρικό (εικόνες)

Ούτε μία γυναίκα στη φωτογραφία της εκδήλωσης και στο πάνελ των ομιλητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344593-716114.jpg

Συστήθηκε τελικά στη Σαουδική Αραβία το πρώτο Συμβούλιο Γυναικών. Μια ενθαρρυντική πρωτοβουλία για μια χώρα που αναγνωρίζει από ελάχιστα έως κανένα δικαίωμα στο γυναικείο πληθυσμό. Ωστόσο, όταν οι Σαουδάραβες κάνουν τη σκέψη πράξη το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό. Το πρώτο Συμβούλιο Γυναικών στην επαρχία Κασίμ της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία ούτε μία γυναίκας, αλλά 13 ανδρών.  

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μετά την εκδήλωση πιστοποιούν ποιες ήταν οι μεγάλες απούσες του Συμβουλίου και κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τελικά έγινε γνωστό ότι οι γυναίκες βρίσκονταν σε μια άλλη αίθουσα και το live streaming ευτυχώς βοήθησε στη συμμετοχή τους στη συνάντηση. 

Στη συζήτηση παρευρέθη και ο κυβερνήτης της Κασίμ, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Μισάλ μπιν Σαούντ, ο οποίος δήλωσε την υπερηφάνεια του για τη διοργάνωση του πρώτου Συμβουλίου του είδους στη χώρα. 

«Στην Κασίμ αντιμετωπίζουμε όλες τις γυναίκες ως αδερφές μας και νιώθουμε υπεύθυνοι στο να δημιουργήσουμε καινούριες ευκαιρίες γι’ αυτές», είπε.

Επικεφαλής του Συμβουλίου ήταν η γυναίκα του κυβερνήτη, η πριγκίπισσα Αμπίρ μπιντ Σαλμάν, η οποία όμως δεν είναι σε καμία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ