Κοσμος

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Φιγιόν για την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα προς τη διεξαγωγή δίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344587-716100.jpg
EPA/YOAN VALAT

Δίωξη για κατάχρηση δημοσίων πόρων ασκήθηκε σήμερα στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή, σε βάρος του 63χρονου πολιτικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιων κονδυλίων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει «μέχρι τέλους» την προεκλογική εκστρατεία του. Είναι ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία της Γαλλίας που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία φέροντας το βάρος μιας δικαστικής δίωξης.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, η απαγγελία κατηγοριών σημαίνει ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» για την πιθανή ανάμειξη ενός υπόπτου σε μια εγκληματική ενέργεια. Είναι ένα πρώτο βήμα προς τη διεξαγωγή δίκης.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έλαβαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Φιγιόν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί του ίδιου και ενός άλλου βουλευτή, χωρίς όμως να εργάζονται. Η Πενελόπ Φιγιόν έχει κληθεί να παρουσιαστεί στους ανακριτές που ερευνούν τις καταγγελίες στις 28 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ