Κοσμος

Σάλος με το «πείραμα» σε ιστορικό γυμνάσιο της Κύπρου: Φόρεσαν ζαρτιέρες και προφυλακτικά σε αγάλματα (εικόνες)

Στόχος του πρότζεκτ ένα σχόλιο στον ευτελισμό του πολιτισμού σήμερα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο το πείραμα σε μάθημα Τέχνης στο πιο ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του νησιού. Το πρωί μαθητές και καθηγητές αντίκρισαν ζαρτιέρες, σουτιέν, γυαλιά ηλίου ακόμη και προφυλακτικά σε δύο αγάλματα, του Διαδούμενου και της Αφροδίτης της Μήλου, τα οποία βρίσκονταν στην είσοδο του Παγκύπριου Γυμνασίου της Λευκωσίας.

γυμνάσιο Κύπρου

Τελικά οι καθηγητές πληροφορήθηκαν ότι ήταν καλλιτεχνικό πείραμα για το μάθημα της τέχνης, που στόχο είχε να θίξει τον ευτελισμό του πολιτισμού στις μέρες μας. Το πρότζεκτ συμπεριελάμβανε την τοποθέτηση κρυφής κάμερας που θα κατέγραφε τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας την επόμενη ημέρα.

γυμνάσιο Κύπρου

Το θέμα τέθηκε στο σύλλογο καθηγητών, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν τοποθετήθηκε. Υπήρξε επίσης αντίδραση εκ μέρους του Προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ (Ομοσπονδία Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης).

γυμνάσιο Κύπρου

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο είναι το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου και ιδρύθηκε το 1812. Από το συγκεκριμένο σχολείο αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες του νησιού όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.