- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Προς δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης η Σκοτία επειδή δεν θέλει το Brexit
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Σκοτσέζας πρωθυπουργού
Τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον ένα 24ωρο πριν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών του άρθρου 50 για το Brexit.
Για την ακρίβεια, η κα Στέρτζον ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσει να εξουσιοδοτηθεί το κοινοβούλιο της Σκοτίας για να συμφωνήσει ή με την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου τους όρους διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.
Όπως επισήμανε «η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι» εκφράζοντας το παράπονό της ότι «έπεσε σε τοίχο» όποτε ζήτησε από την Τερέζα Μέι ειδική μέριμνα για τη Σκοτία στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα συμβιβασμού» είπε η Στέρτζον ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα μπορούσε να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2018.
Όπως είπε σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη, η επιλογή της βρετανικής κυβέρνησης να επιδιώξει ένα σκληρό Brexit με έξοδο από την ενιαία αγορά έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τη βούληση του λαού της Σκοτίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.