Κοσμος

Η Μπριζίτ Μπαρντό στηρίζει τη Μαρίν Λε Πεν

Λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε δηλώσεις στήριξης υπέρ της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου και υποψήφιας πρόεδρου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν, προέβη η σταρ του κινηματογράφου Μπριζίτ Μπαρντό, λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την κίνησή της να βάλει πλάτη στην ακροδεξιά πολιτικό στο παρελθόν, η Μπριζίτ Μπαρντό σημείωσε πως οι περισσότερες από  τις θέσεις της Μαρίν Λε Πεν  τη βρίσκουν σύμφωνη.

«Όλα είναι χυδαία, συνηθισμένα, μέτρια» δήλωσε για τη σημερινή κατάσταση της χώρας της.

Σύμφωνα με την ίδια για αυτό ευθύνονται «τα προηγούμενα τριάντα χρόνια χαλάρωσης» σε μια Γαλλία που «δεν έχει πλέον την λάμψη, την αριστοκρατικότητα που είχε».

Η 82χρονη ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια  υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων τόνισε μάλιστα πως δεν της αρέσει καθόλου η ιδέα «να ζούμε μαζί» με ξένους και μετανάστες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη Γαλλίδα μιλά ένθερμα υπέρ της Μαρίν Λε Πεν, την οποία σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε χαρακτηρίσει ως «μοντέρνα Ζαν Ντ' Αρκ» 

«Είμαι μια γνήσια Γαλλίδα και είμαι περήφανη γι' αυτό. Θρηνώ για το γεγονός ότι η όμορφη πατρίδα μου βρίσκεται σε τέτοια παρακμή σε όλα τα επίπεδα» είχε δηλώσει στο Paris Match, το 2014.