Κοσμος

Δεκάδες νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό της Συρίας (εικόνες, video)

Πάνω από 40 οι νεκροί  και 120 οι τραυματίες - Στόχος οι  σιίτες, ανακοίνωσε η Βαγδάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344142-715184.jpg
EPA/SANA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Η διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με στόχο σιίτες προσκυνητές, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 Ιρακινούς και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 120, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα πήγαιναν να προσευχηθούν σε γειτονικό τέμενος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άχμεντ Ζαμάλ δήλωσε πως οι προσκυνητές έγιναν στόχοι βομβών, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar της λιβανικής Χεζμπολάχ, ανέφεραν πως οι εκρήξεις οφείλονταν σε καμικάζι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τη συριακή κρατική τηλεόραση έδειχναν δύο κατεστραμμένα λεωφορεία με τα παράθυρά τους σπασμένα.

Η επίθεση σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στον οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκυνητές για να επισκεφθούν το γειτονικό κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ, που έχει πάρει το όνομά του από μία από τις επτά πύλες της Παλιάς Πόλης της Δαμασκού.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε περίπου 10 λεπτά μετά την πρώτη, προκαλώντας θύματα μεταξύ των διασωστών που είχαν καταφθάσει, δήλωσε τηλεφωνικά στο al-Manar ο ανταποκριτής του δικτύου στη Δαμασκό.

Οι προσκυνητές επρόκειτο να προσευχηθούν στο κοιμητήριο αφού επισκέπτονταν προηγουμένως το ιερό της Σαγέντα Ζεϊνάμπ λίγο έξω από τη Δαμασκό, πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ