Κοσμος

Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στη Σκοτία

Αναπόφευκτο, συμφωνούν όλοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αναπόφευκτο είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκοτία, με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης ή όχι από τη Βρετανία, λένε τώρα και υπουργοί του Λονδίνου. Αιτία είναι ότι η Βρετανία σαn σύνολο ψήφισε μεν αποχώρηση από την ΕΕ, αλλά αυτό έγινε με τις ψήφους Αγγλίας και Ουαλίας, ενώ Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν παραμονή.

Λεπτομερέστερα:

  • «Δείχνει αναπόφευκτο, δεν θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να το εμποδίσουμε», αναφέρει δημοσίευμα ων "Financial Times" ("FT"), επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο Βρετανό υπουργό
  • Άλλη μη κατονομαζόμενη πηγή που έχει ενημερωθεί για την επικρατούσα θέση στο γραφείο της κ. Μέι είπε: «Το ζήτημα αφορά μόνο την ημερομηνία διεξαγωγής»

Σύμφωνα με τους "FT", η κυβέρνηση του Λονδίνου θα δώσει μάχη μόνο για να καθυστερήσει το δημοψήφισμα και να έχει προηγηθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η πρωθυπουργός της Σκοτίας κ. Νίκολα Στέρτζον (φωτογραφία) είχε πει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στα τέλη του 2018, λίγους μήνες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.