Κοσμος

Νέα βόμβα Ασάνζ με δημοσιεύσεις από τα WikiLeaks χιλιάδων κατασκοπευτικών εγγράφων της CIA

«Τα αρχεία του Σνόουντεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343097-713401.jpg
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Συνολικά 8.761 κατασκοπευτικά έγγραφα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διέρρευσαν στη δημοσιότητα από τα WikiLeaks , με τον ιδρυτή Τζούλιαν Ασάνζ να ισχυρίζεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη απελευθέρωση εγγράφων της CIA, πολύ πιο ευρεία και από εκείνη του Σνόουντεν.

Μάλιστα, προειδοποιεί πως αυτή η δημοσιοποίηση είναι απλώς το μέρος των διαρροών με το κωδικό όνομα «Vault 7», που περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών που θα μπορούσαν -αν αποδειχθούν πραγματικά- να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, και υποστηρίζει ότι «η CIA έχει χάσει τον έλεγχο του “οπλοστασίου” της»

Ουσιαστικά αποκαλύπτεται το εύρος και η κατεύθυνση των μυστικών κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιούσε η CIA παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας μια σειρά ηλεκτρονικών προϊόντων, τόσο αμερικανικών όσο και ευρωπαϊκών, μεταξύ αυτών κινητών τηλεφώνων γνωστών εταιρειών, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μυστικά μικρόφωνα.

Σύμφωνα με ένα από αυτά τα απόρρητα έγγραφα, το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας χρησιμοποιείται ως «μυστική βάση των χάκερ της CIA». Οι πράκτορες της Υπηρεσίας κυκλοφορούν με διπλωματικά διαβατήρια και έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης.

«Εκτός από τις επιχειρήσεις της στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια η CIA χρησιμοποιεί επίσης το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη ως απόρρητη βάση για τους χάκερ της που καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι χάκερ της CIA που δρουν μέσω του προξενείου της Φραγκφούρτης (στο "Κέντρο Πληροφοριών Κυβερνοχώρου Ευρώπης» ή CCIE) έχουν διπλωματικά («μαύρα») διαβατήρια και κάλυψη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στους χάκερ αυτούς έχουν δοθεί οδηγίες να δηλώνουν ότι είναι «τεχνικό συμβουλευτικό προσωπικό» στο προξενείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ