Κοσμος

Υπό κράτηση θα τίθενται οι αιτούντες άσυλο στην Ουγγαρία

Άλλη μια ξενοφοβική πολιτική από τη χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια ακραία μέθοδο να αποφύγει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα σκέφτηκε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας προχώρησε σε ψήφιση νόμου με βάση τον οποίο, οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται αυτόματα και θα κρατούνται από τις αρχές σε καταυλισμούς. Δεν θα τους επιτρέπεται να κινούνται στη χώρα, ούτε να φύγουν από αυτήν, όσο οι αιτήσεις τους θα βρίσκονται υπό επεξεργασία. Αυτό θα ισχύσει και για όσους έχουν ήδη φτάσει στη χώρα, ζητώντας άσυλο.

Ο νόμος ήρθε ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν συμβεί στην Ευρώπη οι οποίες γίνονται από μετανάστες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία ήδη από την Πέμπτη έχει προχωρήσει σε οικοδόμηση ηλεκτροφόρου φράχτη στα νότια σύνορά της για την αποτροπή εισόδου προσφύγων στη χώρα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι η δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ήταν μια από τις ελάχιστες κυβερνήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο που υποστήριξαν ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν την εκλογή του. Η Ουγγαρία επίσης, ακολουθεί την πιο σκληρή πολιτική μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα.