Κοσμος

Σκοποβολή το νέο χόμπι του Ομπάμα;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραβήχτηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από το Λευκό Οίκο, σε μια περίοδο που το φλέγον ζήτημα της οπλοκατοχής βρίσκεται διαρκώς στη δημόσια σφαίρα των ΗΠΑ. Με ημερομηνία 4 Αυγούστου και τόπο λήψης το προεδρικό θέρετρο Κάμπ Ντέιβιντ, ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος σε θέση βάλλοντος σκοπεύει με μία καραμπίνα.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη ερώτηση που απηύθυνε στον Ομπάμα ο “New Republic” αν έχει πιάσει ποτέ του όπλο και τις επικρίσεις των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων «πως δε σέβεται παραδόσεις όπως το κυνήγι», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές προβαίνει σε μία κίνηση που επικοινωνιακά επιδιώκει να συμφιλιώσει τις διχασμένες απόψεις της αμερικάνικης κοινωνίας περί του θέματος.

Επιθυμώντας να διευκρινίσει τα πράγματα, ο γραμματέας του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ αρκέστηκε να δηλώσει πως «μέχρι τώρα ο πρόεδρος δεν είχε γνωστοποιήσει το χόμπι του γιατί προτιμά να επιδίδεται στη σκοποβολή με την ησυχία του». Προσθέτοντας ταυτόχρονα πως «στο Καμπ Ντέιβιντ πηγαίνει για να περάσει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, για να ξεκουραστεί και όχι για να βγαίνει φωτογραφίες».