Κοσμος

Αστυνομικός πυροβολεί κατά λάθος στη διάρκεια ομιλίας του Ολάντ (video)

«Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό» ακούγεται να λέει ο γάλλος πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυροβολισμοί διακόπτουν ομιλία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος μιλούσε στα εγκαίνια νέας σιδηροδρομικής γραμμής (υψηλής ταχύτητας), όταν οι πυροβολισμοί διέκοψαν την ομιλία του. Ο αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι όταν το σύστημα ασφαλείας του όπλου του φαίνεται να «απέτυχε» και μία σφαίρα χτύπησε έναν σερβιτόρο.

Ο 20χρονος σερβιτόρος στεκόταν στο περιθώριο, όταν η σφαίρα τον χτύπησε στη γάμπα. Το εν λόγω όπλο ανήκε σε αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδική διμοιρία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το όπλο του και οι συνάδελφοί του τον είδαν ξαφνικά να τινάζεται επί τόπου.

Πηγές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο αστυνομικός «βρισκόταν σε μια στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που μιλούσε ο Ολάντ και έκανε ένα λάθος χειρισμό αλλάζοντας τη θέση του όπλου το οποίο και εκπυρσοκρότησε».

Στο σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου, ακούγεται ένας δυνατός κρότος, με τον Ολάντ να λέει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό».

Οι δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο προτού απομακρυνθούν από πυροσβέστες, οι οποίοι με τη σειρά τους επιβεβαίωσαν ότι υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Πηγή: Daily Mail